Channa Riedel

tor26okt19:00tor20:00Channa Riedel19:00 - 20:00

Om Evenemanget

/

Snart slocknar rosorna i nattens trädgård/Men aldrig slocknar längtan efter ljus

I författaren och dramatikern Stig Dagermans verk ryms mörker och ljus, kamp och motstånd. I de samhällskommenterande dagsedlarna som publicerades i den syndikalistiska tidningen Arbetaren samsas den satiriska tonen med uttryck för solidaritet och fred. 

Med anledning av att det i år är 100 år sedan Dagerman föddes har musikern och poeten Channa Riedel komponerat ny musik till Dagermans texter. Musiken tar fasta på texternas både politiska och ömma anslag och rör sig mellan visa, jazz och progg. 

Tidigare har Channa Riedel spelat in tonsättningar av Dagermans texter tillsammans med sjumannabandet Beloveds. Nu presenteras dessa låtar samt helt nyskrivet material i en ny, mindre sättning.

Smakprov: https://open.spotify.com/track/2xPBTgu70Rwofl1nxzXM3c?si=58491861d6a8427d

Channa Riedel – sång, komposition

Olle Vikström – träblås

Milton Öhström – piano

Mauritz Agnas – bas

Channa Riedel är musiker och poet som spelar i och skriver för sjumannaorkestern Beloveds. Hon hörs även i kabaretkvartetten Solidarity Songs som spelar musik ur Bertolt Brechts och Hanns Eilsers katalog. En del av Riedels musik finns på skivan ”Så tar natten dig åter”. Hösten 2023 utkommer diktboken ”Karlsbad” på Albert Bonniers förlag.

Tid

(Torsdag) 19:00 - 20:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.