Duon Woodlands

tor10sep19:00tor00:00Duon Woodlands19:00 - 00:00

Om Evenemanget

Välkomna på Omnikvariatets första höstkonsert!
“Duon Woodlands består av fiolspelerskan Kristina Leesik och harpisten Justyna Krzyżanowska. Med fokus på tradition och nyskapande bildar de en unik plattform där skotsk och irländsk musik möts för att klinga ut i drömlika och svängiga arrangemang som inte lämnar någon oberörd. Med sin bakgrund inom svensk folkmusik respektive klassisk musik och influenser av jazz och pop blir deras kompositioner ensamma i sitt slag. Deras repertoar och bredd inom den keltiska traditionen, samt andra genrer, skapar en häftig variation mellan vackra, lugna melodier och sånger till snabba och ösiga jigs och reels.
Harpan, med sin stora klang och rytmiska driv, och fiolen, med svepande toner i ett variationsrikt spel, kompletterar och omfamnar varandra för att bilda en spännande och nyanserad musikalisk upplevelse. Kristina Leesik och Justyna Krzyżanowska möttes under sina studier på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och fortsatte sedan sin musikaliska resa och samspel på the Royal Conservatoire of Scotland, där de fördjupade sig i skotsk folkmusik. Kristina har precis avslutat en tvåårig pedagogisk påbyggnad efter sin treåriga kandidatutbildning inom svensk folkmusik på Kungl. Musikhögskolan och Justyna tog förra året sin masterexamen i skotsk folkmusik på the Royal Conservatoire of Scotland efter en klassisk utbildning på Kungl. Musikhögskolan. Nu frilansar de båda som musiker och pedagoger.”
Varmt välkomna!
Omnikvariatet följer givetvis folkhälsomyndighetens rekommendationer ang. musikevent. Vi håller avstånd, tvättar händerna och är rädda om varandra<3

Tid

(Torsdag) 19:00 - 00:00

Arrangeras av

Omnikvariatet

kontakt@omnikvariatet.se

Learn More

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.