Jazz på harpa: en konsert till förmån för Vi-skogen

tis05jun19:00tis20:00Jazz på harpa: en konsert till förmån för Vi-skogenJazz på harpa: en konsert till förmån för Vi-skogen19:00 - 20:00 TypMusik

Om Evenemanget

Stina Hellberg Agback bjuder in till en kväll med soloharpa, där jazzen står i centrum. Från Harpo Marx, via Alice Coltrane, har det genomjazzhistorien ständigt funnits enstaka harpister. Ett tystlåtet instrument i en ljudstark genre, med vilket harpister har fått gå sin egen väg. Kanske har det aldrig passat in så väl som i den samtida jazzen, där uttrycken kan gå från att närma sig popvärlden, till frijazzens vilda uttryck.

Stina bjuder på en kväll med musik förknippad med John Coltrane, Wayne Shorter, Duke Ellington, Bill Evans och mycket mer.

Stina Hellberg Agback, med Master utbildning i jazz från Kungliga Musikhögskolan, har också utbildats på världsberömda Berklee College of Music och Trinity College of Music. Efter avslutad utbildning har hon etablerat sig som en av Sveriges mest aktuella harpister: hon har samarbetat med popmusiker som Laleh, Frida Hyvönen och El Perro Del Mar.

Stina har framträtt på legendariska 606club i London och har hållit workshops i jazzharpa på Trinity College of Music och Guildhall College of Music i London. Hon har släppt tre plattor med sina grupper Trilobit och Jonas Isaksson/Stina Hellberg Quartet och engageras som frilansmusiker av professionella orkestrar, kammarmusikgrupper och jazzgrupper över hela landet. 2018 mottog hon Region Uppsalas Kulturstipendium.

Konserten ges till förmån för Vi-skogen, alla intäkter går oavkortat till Vi-skogens arbete med trädplantering i Afrika.

 

Tid

(Tisdag) 19:00 - 20:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.