Konstutställning - SLOW QUICK QUICK SLOW med Ebba Stålhandske och Gudrun Westerlund

ons02feb(feb 2)17:00tor10mar(mar 10)19:00Konstutställning - SLOW QUICK QUICK SLOW med Ebba Stålhandske och Gudrun Westerlund(februari 2) 17:00 - (mars 10) 19:00 TypUtställning

Om Evenemanget

SLOW QUICK QUICK SLOW

– en utställning med Ebba Stålhandske och Gudrun Westerlund på OMNIKVARIATET i Uppsala.
Utställningen öppnar den 2.a februari 17:00 – 19:00 och visas fram till den 10.e mars.

En textilkonstnär och en målare visar sina gemensamma arbeten plus några enskilda verk, från sin vistelse i Akureyri på Island under september 2021.

Ebba arbetar mest med broderi, vilket oftast betyder massor av små stygn. Hon använder sig av olika tekniker, som färgning av tyger på olika sätt, applikation och broderi. Stygnen fullbordar den slutliga bilden.

Gudrun arbetade i Akureyri med tusch på mullbärspapper i stora svep, men också med mindre akvareller.

Det finns alltså en stor skillnad i deras arbetssätt, framförallt i den tid det tar! Därav titeln för utställningen SLOW QUICK QUICK SLOW.

Att vara på ett gemensamt Artist in Residence gav dem möjlighet att försöka med gemensamma arbeten. Som bottenmaterial använde de tarlatan, ett tunt, styvt och halvgenomskinligt tyg. De började på varsin liten fyrkantig bit av tyget, Ebba sydde och Gudrun målade. Sen bytte de och fortsatte på den andras arbete.
De hade inget tema, de bara improviserade. Enligt konstnärerna väldigt roligt, utmanande och spännande. Svårt också, att anpassa sig till en annans idé, fortsätta och göra färdigt en bild som kanske redan tycks bra som den är! De har lärt sig om varandras tekniker och dessas olika möjligheter att sammanfogas och påverka bilden. Att få ihop konstverk som båda kan stå för var inte så lätt.

För att avtala tid för besök och för mer information om konstnärerna:
ebba.stalhandske@telia.com
Instagram ebba.stalhandske
gudrunwesterlund53@gmail.com
www.gudrunwesterlund.se

Tack för stöd från:
Uppsala kommun
Svensk-isländska samarbetsfonden
Letterstedtska föreningen

Tid

Februari 2 (Onsdag) 17:00 - Mars 10 (Torsdag) 19:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.