Le Dimming Baars Nestour

tor14maj19:00tor21:00Le Dimming Baars NestourImprovisationstrio som bjuder på en blandning av gammalt och nytt, utländskt och svenskt i en salig blandning19:00 - 21:00 TypMusik

Om Evenemanget

 

Girilal Baars: röst, objekt
Yann Le Nestour: viola da gamba, kontrabasklarinett, röst
Mats Dimming: kontrabas, röst

Girilal Baars improvisationstrio ”Le Dimming Baars Nestour” bjuder på en blandning av gammalt och nytt, utländskt och svenskt i en salig blandning och med en fantastisk känsla.


Girilal Baars, tonsättare, sångare och musiker baserad i Uppsala. Han arbetar med vokal folkmusik, vokala s.k. extended techniques och med elektroakustisk musik. En del av hans intresse är riktat mot vokal folkmusik av riktigt gammalt ursprung. Inom elektroakustisk musik jobbar Baars ofta med interaktiva teknologier, men även med det gamla instrumentet theremin.

Baars var med och grundade vokalkvartetten Äijä, baserad i Finland 2001. Deras album “Jet-Black” var 2009 nominerad till en EMMA (Finlands Grammis). Hans “Litanies in Zero Kelvin” var utvalt till de Nordiska Musik Dagarna i Oslo, 2009. På Kalvfestivalen hade han 2010 premiär för en opera för två röster baserad på Karin Boyes “Kallocain.”

Girilal Baars är född i Moskva 8 juli 1967 av holländska och indiska föräldrar. Han har studerat sång vid Sibelius Akademin, Helsinki, improvisation vid Uppsala Universitet, komposition vid Elektronmusikstudion och ljudkonst vid DI. Han arbetar just nu på en avhandling i komposition vid University of Huddersfield, UK, på temat gammal vokal folkmusik och elektroakustisk musik.

Förutom den fasta gruppen Äijä, är Girilal Baars också aktiv medlem i The Great Learning Orchestra, ett Stockholms-baserat musikkollektiv; med Per Åhlund i den röstelektroniska duon Den Arkaiska Rösten; ett samarbete med konstnären Mari Kretz; och många andra mer eller mindre regelbundna samarbeten både i Sverige och utomlands.

Som producent och tekniker har Girilal medverkat i en rad olika inspelningar, bl. a. två som blev EMMA-nominerade (Finlands Grammis). Större delen av det arbetet har genomförts i hans studio i Uppsala, där han även komponerat musik till dokumentärfilmer, konstfilmer, dans produktioner, installationer och till och med ett experementellt koreografiskt datorspel.

Biljettpris: 100 kr

Tid

(Torsdag) 19:00 - 21:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

OmnikvariatetDragarbrunnsgatan 53

Arrangeras av

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.