Malmén +stråkkvartett

tor11maj19:00tor21:00Malmén +stråkkvartett19:00 - 21:00

Om Evenemanget

/

I Malméns senaste projekt har hon arrangerat musik för stråkkvartett, som framförs av en handplockad grupp skickliga musiker. I den nyskrivna musiken har Malmén tagit inspiration från de utmaningar hon mött hittills i livet, och ställer de frågor som dykt upp längs vägen men som ännu inte blivit besvarade. Malméns röst och texter, tillsammans med stråkkvartetten, skapar en kroppslig och organisk klang i rörelse där improvisation och arrangemang rör sig sömlöst mellan varandra. 

I detta nyskapande projekt utmanar Malmén flera normer: mansnormen på svensk jazzscen, de normer som råder i denna klassiska och prestigefyllda sättning och utmanar även soundet genom att arbeta genreöverskridande. Musiken har spelats in och släpps som skiva i vinter! 

Ingrid Malmén har under de senaste åren etablerat sig på jazzscenen med sin musik. Ingrid står för en unik röst på Sveriges jazzscen, då hon rör sig brett inom genrer som swing, frijazz och modern jazz. Hennes svenska texter i kombination med kompositionerna skapar ett välarbetat sound med närhet och stora känsloyttringar. Malmén släppte sitt andra album “Hjärtslag” (Armadillo Recordings) i oktober 2020. 

Ingrid Malmén – Röst

Eva Lindal – Violin I

Gaianeh Pilossian – Violin II

Maria Jonsson – Viola

Emma Augustsson – Cello 

Tid

(Torsdag) 19:00 - 21:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.