Salamander

lör17nov19:00lör20:00Salamander19:00 - 20:00 TypMusik

Om Evenemanget

Salamander är en Göteborgsbaserad trio som spelar judisk folkmusik, mestadels ur sefardisk tradition, men gruppen spelar även tidig musik från medeltid, renässans och barock i folkmusikalisk tappning. Ibland slinker även andra typer av folkmusik med, exempelvis rebetikavisor och folkvisor från Italien och Brittiska öarna.

Gruppen grundades år 2010 och har sedan dess uppträtt på allt från intima caféscener och kulturhus till kyrkor, muséer och festivaler. Debutalbumet från 2014 fick bra recensioner, och så även gruppens andra album “Como La Rosa” som utgavs i maj 2018. Det senare har fått stor massmedial uppmärksamhet och har spelats på radio i bland annat USA, Latinamerika, Grekland, och Tyskland.

Salamandern, som gett namn till gruppen, är i antika och medeltida symbolvärldar och mysterietraditioner en eldande – en av de fyra elementarandarna. Salamandern är bland annat sinnebilden för modet och dådkraften som betvingar smärtans eld.

Utdrag ur recension:“…en tydlig ton av äkthet. Hade någon spelat in dessa visor för tre hundra år sedan, eller när visorna formades, hade de nog sjungits precis så här.” (Lira Musikmagasin nr 3 2018) 

Medlemmar:

Marita Johansson (sång, gitarr, tamburin)

Jonas Liljeström (fiol,sång)

Emil Pernblad (irländsk bouzouki, gitarr)

 

Tid

(Lördag) 19:00 - 20:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.