Syrsan och Myran

sön27dec14:00sön16:00Syrsan och MyranBarnteater / marionetteater - kl. 14.00 samt kl. 16.0014:00 - 16:00 TypBarnteater,Dockteater,Evenemang

Om Evenemanget

En fabel spelad av Dockteater Svarta Katten

Två föreställningar samma dag: en kl. 14.00 samt en kl. 16.00

Med fantasieggande effekter och medryckande musik framförs berättelsen om den lättsinniga syrsan som spelar på sin fiol och tar dagen som den kommer, obekymrad om att sommaren är kort. När han träffar på myrorna som sliter och släpar för att fylla på vinterförråden retar han dem för deras flit. Men snart blir det höst och maten tryter, när så vintern kommer är den stackars syrsan illa ute. Halvt ihjälfrusen och försvagad av svält lyckas han ta sig till myrornas hus, genom fönstret ser han hur myrorna äter och festar i värmen. Med uppbjudande av sina sista krafter knackar han på…

Biljettpris: 100 kr, Du kan köpa biljett vid dörren eller reservera plats här nedan, betalning sker i så fall vid dörren.

Presscitat:

”Svarta Katten bjuder på dockteater från leksakslandets himmel.”

”…behärskar den svåra marionettekniken till mästerskap.”

”Detta är stiliserad barnkultur och teaterhantverk i sin allra mest förfinade bemärkelse – en lisa för den som tröttnat på snattrande seriefigurer i massproduktion.”

— Dagens Nyheter, Pia Huss

”Inget knusslande och sparande, inget luddigt och ungefärligt, utan precist och omsorgsfullt utfört inom en gammal (och god) dockteatertradition. Det bestående intrycket är av lätthet och klarhet, en föreställning som lugnt och organiskt lever upp till sina ansatser och traditioner.”

— Huvudstads bladet, Helsingfors. Sara Enholm Hielm

Tid

(Söndag) 14:00 - 16:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Arrangeras av

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.