Terese Lien Evenstad Quartet

tor24nov19:00tor21:00Terese Lien Evenstad Quartet19:00 - 21:00 TypMusik

Om Evenemanget

Terese Lien Evenstad Quartet – prisbelönta musiker från Sverige, Norge och Estland som tillsammans skapar ett nutida nordiskt uttryck som berör och väcker till eftertanke.

 

Violinisten Terese Lien Evenstad tog examen vid Kungliga Musikhögskolans jazzmusikerprogram i Stockholm 2016, och har sedan dess gett ut två album med egen musik och två album med traditionell jazz. Hon har fått flera stipendier, priser och nomineringar för för sitt spel och bland annat fått stipendie av den legendariska gitarristen och kompositören Janne Schaffer med motiveringen: “stipendiet tilldelas en musiker och kompositör med stor musikalitet och experimentlusta – Hennes fantasi och förmåga att frasera och improvisera gör henne till en särskilt spännande musiker.”

 

Bandet gav ut sitt andra album “Perceptive” i april 2020. Musiken är skriven av Evenstad och sträcker sig från mycket intensiva rytmer och harmonier till fridfulla och lyriska melodier. Bandets framträdanden samt det vackra samspelet mellan musikerna har lika ofta rört publiken till tårar, som fått publiken att jubla i glädje. Repertoaren är melodisk samtidigt som den ibland stryker mothårs – musiken är inspirerad av livet, naturen, jazzlegender, nordisk folkmusik, avant-garde och neo-soul.

 

Länkar till Ljudprov

Perceptive på Spotify 

youtube

Konsert på Växjö Jazzklubb 2021

Hemsida och mer info om bandet

 

 

Recensioner:

”Imponerande starka kompositioner med lyrisk melodik som ger avstamp för fina soloinsatser”

 – Dan Backman, SvD, 2020

”Talar till allas våra hjärtan och hjärnor.” –Jakobsson, Orkesterjournalen, 2020

Tid

(Torsdag) 19:00 - 21:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.