Toppklass

tor09mar19:00tor21:00Toppklass19:00 - 21:00 TypMusik

Om Evenemanget

Toppklass är en trio som världen alltid behövt – en gitarrtrio som ständigt undersöker vad som finns utanför ramarna. Likt en lek förflyttas rytmer, melodi och ackompanjemang i musik där lust och lyhördhet står i fokus.

Med sin musik vill de öppna en ny dörr, där jazz är en lek och gruppen tillsammans utgör ett stort instrument.

Boel Mogensen, Johan Ekeberg och Maria Dahlin är alla unga musiker i början av sin karriär. Trion Toppklass startades med idén om att skapa musik där det inte finns ramar eller begränsningar, en strävan att gå ifrån de klassiska rollerna som tillhör respektive instrument. Toppklass är en gitarrtrio, men också en bastrio och en trumtrio. Likt en lek hoppar rytmer, melodi och ackompanjemang mellan musikerna och det är personen som tar rodret som bestämmer var musiken ska ta vägen härnäst. I kompositionerna finns inspiration från svensk filmmusik och modern jazz. De berättar historier från livet – ofta med en känsla av vemod. Referenser kan dras till såväl Björn Isfält som Shai Maestro och Georg Riedel.

När kompositionerna möter trion kan allt hända. Allvaret och vemodet möts av lekfulla tolkningar, ett starkt samspel och en stor lyhördhet för de andras impulser. Lyssnaren bjuds in till musik där spelglädje, öppenhet och och spontanitet står i fokus.

 

 

Bandet består av:

Boel Mogensen – kontrabas

Johan Ekeberg – gitarr

Maria Dahlin – trummor

Tid

(Torsdag) 19:00 - 21:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.