Tre Glas + Hemlig gäst

tor23sep19:00tor21:00Tre Glas + Hemlig gäst19:00 - 21:00 TypMusik

Om Evenemanget

TRE GLAS är trion som bildades i ett möte hösten 2018 mellan pianisten Mattias Risberg, violinisten Eva Lindal och harpisten Stina Hellberg Agback.

Musiken de förmedlar uppstår i legeringen mellan deras tre stränginstrument fiol, harpa och piano. Rummet är lika viktigt som stunden; melodier, klanger och rytmer blandas och bildar en musik som refererar både framåt och bakåt i tiden men som framförallt erbjuder ett ömsint eller våldsamt vibrerande NU.

 

Eva, violin och viola och Stina på harpa har under flera år arbetat med ny musik, skriven för deras duo, i blandade program med fri impro, egna versioner av bl.a. Satie och japansk musik samt Stinas egna låtar. Musiken har fört duon till konserter i hela Sverige och till Norge. Båda är aktuella med projektet Inlandsbanan – de som stannade och de som for, i föreställningen 1940 som gestaltar tillkomsten av Olivier Messiaens Kvartett vid tidens ände samt i trion Satelliter med gitarristen Mattias Windemo.

 

Pianisten och kompositören Mattias Risberg leder sitt band ”Mining” och spelar i ett otal andra konstellationer med div musiker från jazz/impro-sfären. Han hyser en förkärlek för gamla själfulla klaviaturinstrument som han gärna korsbefruktar; mellotron, kyrkorgel, analoga synthar, klavikord etc. Om sitt musikskapande säger han bl.a:

”The way to the ”birth” of music looks different from time to another; improvising, paper’n pen, studio work, experiments, journeys, meetings, food cooking, life…

Tid

(Torsdag) 19:00 - 21:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.