Trion Ericson-Klapper-Fite & Raymond Strid

tor17nov19:00tor21:00Trion Ericson-Klapper-Fite & Raymond Strid19:00 - 21:00 TypMusik

Om Evenemanget

Improviserad musik med förbindelse direkt till rötterna.

Martin Klapper var på banan redan på 90-talet när han deltog i de legendariska Company-weeks arrangerede av Derek Bailey. Bland hans många samarbeten framstår duon med Roger Turner som ett av de vigaste – “Recourseful, these fellows – aren´t they”, som samme Bailey sade om dem med ett typisk brittish understatement.

 

Niklas Fite är den nyaste bekantskapen på scenen, och dom som inte har haft nöjet att höra hans sätt att traktera sin vintage Epiphone gitarr från 40-talet kan bara glädja sig. Fite är redan vitt bevandrad och har bl.a. spelat med Sven-Åke Johansson, Tristan Honsinger, Roger Turner och Alexander Frangenheim.

Sture Ericson är en välkänd röst internationellt. Bl.a. i grupper som The Electrics (med Axel Dörner, Joe Williamson och Raymond Strid) och den nye Bagman (med Pat Thomas och Raymond Strid) lockar han såväl kända som okända ljud och oljud fram ur sina saxofoner.

Raymond Strid, nestor i svensk improvisation, är ibland en förlängning av trion som  tillsätter sitt alltid lika fascinerande avtryck.

 

Sture Ericson – saxofoner

Martin Klapper – amplifierede objekt, elektronik

Niklas FIte – guitar, banjo

Raymond Strid – trummor och objekt

Tid

(Torsdag) 19:00 - 21:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.