Två Cirklar

tor18okt19:00tor20:00Två Cirklar19:00 - 20:00 TypMusik

Om Evenemanget

Kulturföreningen NEO presenterar den andra av “Tre kvällar fri musik” den 18 oktober, kl. 19.00 på Omnikvariatet.

Två Cirklars musik är summan av två musikers instrumentala uttryck: Cirklarnas konvergens… Det är en lågmält berättande melodik/rytmik som skapas i stunden genom fri improvisation. Klangen som då uppstår kan associeras till en jordnära men universell folkmusik samt med nutida konstmusik och en förnimmelse av den fria improvisationens 50-åriga tradition.

”…Då den första sträckan klingat ut förstod vi att vi var framme vid randen av det område vi sökt. Lite förvånade över vad vi funnit och naturligtvis inte på det klara med vad det till fullo skulle innebära. Enligt våra intuitiva antaganden kunde det vara ljud men vi anade redan då att förmodligen, innehöll ett uns av ämnet, variationer i det oändliga som vi naturligtvis inte, varken kunde eller kan överblicka.”

 Två Cirklar aktualiserar vid varje framförande en sedan 1999 pågående kontinuerlig improvisation, en fortsättning och ett återgivande av ett visst ”konstituerande tidsförlopp” i samband med ett åskväder vid St.Olofsholm på Gotlands nordöstra sida. Duon brukar offentligt framföra sin musik några gånger årligen, vanligtvis i sammanhang där vad som helst kan hända.

Thommy Wahlström – sopransaxofon (Tonsättare och musiker bosatt i Uppsala)

Pål Stenqvist – trummor  (Konstnär och musiker bosatt i Visby).

Tid

(Torsdag) 19:00 - 20:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.