Vernissage - TERRIGEN - Hanna Larsson & David Eng

fre11nov18:00Vernissage - TERRIGEN - Hanna Larsson & David Eng18:00 TypUtställning,Vernissage

Om Evenemanget

Omnikvariatet är glada att visa utställningen Terrigen med konstnärerna Hanna Larsson & David Eng. Varmt välkomna på vernissage kl 18:00 den 11/11 ?
Om utställningen:
Terrigen är ett begrepp som används inom geologi och kan förklaras som från landområden härstammande. Det är ett försök att hitta gemensam mark i två disparata konstnärsskap. Träden är tysta vittnen till de av människan resta stenruinerna. Lövverken kastar skuggor över bortglömda budskap ristade på hällar. Trädens metamorfos och stenarnas obeveklighet. Två cirkulära skeenden med olika mått – och tiden blir plötsligt vag.
     David Engs konstnärliga praktik rör sig i fältet kring det expanderade fotografiet där han intresserar sig för all form av upptagningsutrustning, såsom ljudinspelning, kopiatorer, scanner, mörkerrum, kameror etc men arbetar även mycket med approprierat material. Ämnen kring tid, visualitet och språklighet upprepas. Davids produktion består i allt från kollage till installationer, till artist books och skivinspelningar. På Omnikvaritet visas en helt ny serie kollage av både egna fotografier och taget material från antikvariatiska böcker.
     Hanna Larssons konstnärliga praktik utgår från en närhet till naturen vilken hon strävar efter att översätta i sina verk. Trädet är ett återkommande tema i och med dess kulturhistoriska värde och inneboende mystik. Växtfärgning, textila material och olika hantverksmetoder är centrala delar i Hannas abstrakta formspråk. I den här utställningen visar hon delar av en pågående serie skulpturer vilka byggs upp genom ett upprepande och meditativt arbete.

Tid

(Fredag) 18:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Arrangeras av

Omnikvariatet

kontakt@omnikvariatet.se

Learn More

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.