VERNISSAGE: Vilotiden - Anni Foglert

ons24nov18:00ons19:00VERNISSAGE: Vilotiden - Anni Foglert18:00 - 19:00 TypUtställning,Vernissage

Om Evenemanget

Varmt välkomna på vernissage av utställningen “Vilotiden” med textilkonstnären Anni Foglert hos oss på Omnikvariatet.

Vi har öppet mellan 18:00-19:00 och konstnären är på plats. ⚡️

———-

“Som nybliven mamma är min tid till konsten sporadisk. Att nära och ge liv och struktur upptar all vaken tid. På kvällen släpper jag ut kaos i ateljén, en flytande konstant vätska, det blir en lösning. Under natten bildas dröm landskapet, formationer, fraktaler och fält. Nästa kväll kan jag leta ordning i kaoset som delats upp och ger sammanhang. På dagen är det ett torrt landskap i väntan på tid, min tid att nära och ge liv.

Utställningen visar ett projekt om avdunstning av naturlig färgning och salter. Detta fångas i sidenorganza och går att se som bilder. Jag använder mig av surafärg och naturlig färgning för att fånga färg och kristallformationer i textil. Det blir medvetna och ostyrda bilder där jag använder kristallernas formationer. Jag undersöker om de naturliga färgämnena med olika salter skapar andra formationer och strukturer än vad den kemiska surafärgen gör”

Anni Foglert är verksam textilkonstnär i Dals Långed, Dalsland. Hon gör experimentell textilkonst där hon blandar kemiska processer och naturliga material. Det visar sig i levande organiska installationer och skulpturer i textil som placeras i lösningar för att använda sig av kapillärkraft och avdunstning, för att få fram färg och djup. Det är ett rumsligt undersökande där installationerna ofta är platsspecifika och svarar på besökare med rörelser. Allt handlar om interaktion, en spänning mellan samspel och slitning.

Vilotiden, består av en installation i fönstret Vattenfärd 2021 i siden och indigo, samt stora och små inramade drömlandskap 2020-2021, där avdunstning gjort växtbaserade färgfält och kristallisering i sidentyg.

Tid

(Onsdag) 18:00 - 19:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Vi bjuder på kakor (läs mer om kakor). Om du ogillar kakor så kan du stänga av dem.